Nisam ništa već dugo piskarao, a svaki vikend nešto petljam, pa reko da se pohvalim kako sam radišan.
Vader je sad već oko godinu i pol kod mene i cijelo to vrijeme me smeta što je desni far 'nov', a lijevi je vidljivo mutan i žut.
Da, pokušao sam s poliranjem, ali ništa, nema efekta.

Nemam bolju sliku na kojoj bi efekt bio vidljiv, ali vjerujte mi da se vidi.
Ovdje sam naručio poklopac fara još početkom rujna, ali stigao je tek sada.
https://www.aliexpress.com/item/4000919706917.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.718b4c4dr7M0j7Da su brzi nisu, ali poklopac pristaje odlično.
Pa sam pomalo počeo.
Normalno treba skinuti kotače, branik, otkačiti perače farova i vjerojatno još ponešto čega se sad nemogu sjetiti.
Tako je sa svim poslovima na ovom vozilu. Puno rastavljanja sklopova na kojima nema zahvata da bi mogao početi raditi.

Far izvađen, ostavljen na radijatoru dok sam se ja zabavljao sa drugim nekim stvarima.
Kako se radi o potencijalno kompliciranom zahvatu ako se nešto iskomplicira, odradio sam to u svojoj radnoj sobi, a ne vani kao sve ostalo.
Ovdje se vidi koliko je ustvari loš.

Fen u ruke da se masa/ljepilo s kojom je slijepljen raskelji i da omogući rastavljanje dva plastična dijela.
Povezani su i s 5-6 čeličnih spojnica/opruga, ali mislim da su iste nepotrebne kad diht masa/ljepilo primi.

Slijedi inspekcija, čišćenje ostataka mase (daleko najgori dio posla), čišćenje leća od zmazanoće koja se nakupila godinama.

Nisam okinuo nijednu fotku dok sam nanašao masu za lijepljenje po karoseriji.
Masu mi je dao moj prijatelj tstrma, ima tome već neko vrijeme, hvala prijatelju.
Uglavnom, pokušao sam posnimiti iz bližega da se vidi kako to otprilike izgleda -uredno.

I gotov proizvod.
Ja sam jako zadovoljan. Auto sad izgleda baš hoch. Kako mu i pristaje. 450 000km se više ne odražavaju u pogledu.
Možda ću sad neko vrijeme paziti i da ga operem bar jednom mjesečno (vjerojatno ipak ne

)