Mercedes Forum Hrvatska
http://www.mercedesklub.net/forum/

Mclaren M6 GT
http://www.mercedesklub.net/forum/viewtopic.php?f=31&t=3644
Strana 1 od 1

Autor:  big_bad_benz [ Sub lis 27, 2007 10:09 pm ]
Naslov:  Mclaren M6 GT

U ono vrijeme ovaj auto nije imao nikakve veze sa Mercedesom, ali pošto je danas većinski vlasnik Mclarena , Mercedes , ovdje ću predstaviti prvi Mclarenov automobil.

Mclaren M6 GT 1969.
Pokreće ga fordov agregat

Top Speed 290 km/h
0-100 km/h 4.2 sek.

Bruce McLaren je 1963. godine osnovao Bruce McLaren Motor Racing sa željom da napravi trkaći cestovni automobil (najbrži po ubrznju i max. brzini), te je krenuo sa svojim inžinjerima u proizvodnju M6 GT-a. Krajem šezdesetih se htio uključiti na 24 sata Le Mansa, no zbog tehničkih problema, te problema sa homologacijom to mu nije pošlo za rukom.Iako je imao u proizvodnom planu 250 automobila godišnje, na kraju su napravljena samo dva.Jedan za njega osobno u njegovoj manufakturi, a drugog su napravili u tvrtci Trojan-Lambretta koja je bila Mclarenov službeni partner.No ideja o proizvodnji supersportskih cestovnih automobila je prekinuta smrću utemeljitelja tvrtke Bruce Mclarena. 1970. on umire ,njegov automobil završava u muzeju na Novom Zelandu, dok je drugi model pripao u ruke Davida Propheta koji se utrkivao s njim.Na kraju je model Bruca Mclarena serijske oznake OBH 500H završio u poznato američkoj kolekcionarskoj tvrtci. Automobil je u prvobitnom stanju još i danas, ima original gume na kojima je vozio Bruce i 1900 prođenih milja.Automobil je fenomenalnih performansi još i za današnje pojmove no nažalost nikad nije ušao u serijsku proizvodnju.

Slika

Slika

Slika

Slika

*preuzeto sa www.mclarenautomotive.com


Jako su različiti podaci za ovaj automobil, čak se predpostavlja da ih je proizvedno više (3-4) ali se nekima jednostavo izgubio svaki trag.

Strana 1 od 1 Vrijeme na UTC + 01:00 sata [LJV]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/