Mercedes Forum Hrvatska
http://www.mercedesklub.net/forum/

Pomoc - Mercedes W203 Avantgarde 2.2 CDI Facelift Model
http://www.mercedesklub.net/forum/viewtopic.php?f=26&t=27455
Strana 1 od 1

Autor:  mrmikac [ Pon ožu 30, 2020 10:27 pm ]
Naslov:  Pomoc - Mercedes W203 Avantgarde 2.2 CDI Facelift Model

Pozdrav svima. Imam vec 4 mjeseca Mercedes-Benz C 220 W203 Avantgarde 2.2 CDI Facelift Model, 2005.g., 110kw/150KS, automatik mjenjac. Ovog mercedesa sam uzeo u zamjenu. Prije toga vozio kia sorento 2005.g. 4x4 model.
Nisam prije vozio automatik pa se nisam toliko ni upustao u neke provjere.
Naime, auto kada je hladan motor neka prva 2 kilometra voznje pocne sa nekim cudnim trzanjem. Variraju obrtaji, auto tako trza u kojoj god da je brzini. Ako prebacim mjenjac na comfort mode isto, na Sport modu isto radi. Posto imam i opciju manuelnog prebacivanja brzina kao i saltanje na volanu i to kada prebacim u bilo koju brzinu opet ide to trzanje. Ovo se desva samo ako je auto hladan i kad se prvi put pali. Ako se upali nekad kasnije pa cak i nakon 4,5 sati poslije posljednje je voznje nema vise trzaja.
Spajao na OBD dijagnostiku izbacuje gresku P0087 slab pritisak goriva. Takoder nekad izbaci i P1664. Ovo je navodno modul relej grijaca. Ima li neko da pomogne oko ovoga? Hvala puno

Autor:  prcak2008 [ Sub tra 04, 2020 8:30 am ]
Naslov:  Re: Pomoc - Mercedes W203 Avantgarde 2.2 CDI Facelift Model

Ne bih volio pametovati, ali ja sam isto kad sam kupio polovni isto imao probleme s trzanjem. Muke isusove. Koliko ti je auto preslo?
Mozda samo ulje trebas zamjeniti (kada je napravljena izmjena ulja u getribi?) ili mozda ces imat velike probleme kao ja, najprije wandler pa kasnije i mjenjac...
Odvedi ti to u nekog majstora za mercedes, tko se kuzi malo bolje

Autor:  kktigar [ Ned svi 24, 2020 10:28 am ]
Naslov:  Re: Pomoc - Mercedes W203 Avantgarde 2.2 CDI Facelift Model

Pozdrav drug, ja sam imao veliki problem sa majstorima u mjestu gjde zivim, ima sada tamo jedna moja tema o tome gdje sam i opisao neke probleme. Sada posjedujem svoju dijanostiku i dvostubnu dizalicu i sve probleme vecinom resavam sam. Da li si preko dijagnostike iscitao bas greske na mjenjcu i greske na selektoru brzina? Takodje predlazem da ti neko pregleda te greske koji si gore pomenuo. ako je oslabio neki kontakt na elektricnoj instalaciji i ako tu vuce daleko vise struje auto ce ti neravnomjerno raditi i trzati dok se ne zagrije. Prilikom zagrijavanja lemovi i kontakti se sire i dolazi do bolje provodnosti. Ja sam takodje imao problem sa automatskim mjenjacem, neravnomjeran rad i zaglavljivanje brzina (cak i kada ne upalim vozilo na tabli nije htio da promjeni PRND) a bio je problem u selekoru brzina odnosno na elektronici iste. A posto se bavim elektronikom to mi nije predstavljalo problem da skinem kontrolnu plocu i popravim je.

Strana 1 od 1 Vrijeme na UTC + 01:00 sata [LJV]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/