Mercedes Forum Hrvatska
http://www.mercedesklub.net/forum/

Svijetli znak akumulatora
http://www.mercedesklub.net/forum/viewtopic.php?f=24&t=27330
Strana 1 od 1

Autor:  abajo [ Čet ruj 12, 2019 9:29 am ]
Naslov:  Svijetli znak akumulatora

Desetak sekundi nakon paljenja motora mi na displeju zasvijetli veliki crveni znak akumulatora. Nestane nakon dodavanja gasa.
Anlaser vrti normalno, puni sa 14,2-14,6V. Akumulator star 6 mjeseci YUASSA 80Ah. Jedino kod verglanja sam primjetio pad napona na cca 10,8V. Je li moguće da je akumulator krepao?

Autor:  Zvonimir [ Čet ruj 12, 2019 10:19 am ]
Naslov:  Re: Svijetli znak akumulatora

Sta kaze akomulator ako auto stoji ca 3 dana u garazi.Alternator kod tebe puni bateriju bez problema,tako da ispada da akomulator nedrzi dugo struju.Druga varijanta prikljuci voltmetar tako da se vidi kolika je potrosnja struje u mirovnom stanju.Voltmetar mora biti van kofera i auto mora da bude zakljucan komplet sa koferom.Nakon 30 min pokazat ce se na disleyu stvarna potrosnja struje.Isto tako moze se desiti da auto ima nekog lopova koji trosi struju kad je auto u mirovnom stanju.Za takve stvari najbolje je otici kod pravog autoelektricara.Ako je do akomulatora,bez obzira koliko je star moze da bude u kvaru.Ako imas racun,imas i garanciju tako da bez problema mozes dobiti drugi akomulator.

Autor:  abajo [ Pet ruj 13, 2019 7:33 pm ]
Naslov:  Re: Svijetli znak akumulatora

Hvala na odgovoru, sada je skroz prestao puniti, kvar je u regleru alternatora, sljedeći tjedan ide u servis.

Strana 1 od 1 Vrijeme na UTC + 01:00 sata [LJV]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/